HomePUBMASTERS TEAMRegisterLog in

Share
 

 Pravila foruma [CITAJ]

Go down 
AuthorMessage
Admin
Founder
Founder
Admin

Posts : 172
Join date : 2010-07-17

Pravila foruma [CITAJ] Empty
PostSubject: Pravila foruma [CITAJ]   Pravila foruma [CITAJ] I_icon_minitimeSat Jul 17 2010, 00:59

1. Pravila ovoga foruma vrijede za sve korisnike i moderatore, administratore i ostala bića iz viših sfera postojanja, osim ako se ne odluči drukčije. Nepoznavanje pravila nije isprika za njihovo kršenje.

2. Avatari - Preporuča se da slike avatara ne budu prevelike ili prenatrpane detaljima koji se u smanjenim dimenzijama neće moći vidjeti, ali to ostaje na izbor forumašu. Zabranjeni su avatari uvredljivog sadržaja, pornografski, rasistički, seksistički, ekstremistički i na drugih način neprihvatljivi. Moderatori će uzimati u obzir kontekst (šaljivost, ironiju) pri procjeni da li je avatar uvredljiv ili ne.

3. Nickovi Zabranjeno je registriranje i korištenje više nickova (multinick) za jednu te istu fizičku osobu. Prekrišitelji će biti upozoreni i potjerani s foruma.

4. Započinjanje teme - Prije započinjanja teme, uvjerite se da istu ili sličnu temu netko već nije otvorio na forumu. Bez razloga duplirane teme će prema potrebi i bez objašnjenja biti brisane, ako moderatori tako odluče.

5. Naslovi tema - Moraju imati veze s temom koja se pokreće. Interpunkcijski znakovi umjesto naslova tema, nepotrebno ponavljanje interpunkcijskih znakova, prazni naslovi, generički naslovi tipa "Pomoć", "Pitanje", uvredljivi naslovi i slično bit će mijenjani ili brisani ili će čitava tema (topic) biti brisana, ukoliko moderatori odluče da je to zaslužila.

6. Off-topic - Trudite se da diskusija bude u vezi s temom koju pokriva naslov teme, grupa i podgrupa foruma u kojoj se nalazi. Postovi unutar diskusije koji su off-topic bit će brisani.

7. Velika slova (verzal) - Pisanje postova VELIKIM SLOVIMA nije dozvoljeno i takvi će postovi biti izbrisani. Isticanje pojedinih dijelova unutar posta verzalom jest dozvoljeno, ali se savjetuje umjernost i korištenje mozga u takvim prilikama jer se pisanje velikim slovima smatra kao vikanje, a to nije pristojno Smile.

8. Pravila komuniciranja - Od forumaša se očekuje da druge forumaše tretiraju s poštovanjem, bez vrijeđanja, psovanja i omalovažavanja. Postovi kojima je isključiva svrha vrijeđanje nekoga, posebice oni u kojima se koriste psovke bit će izbrisani, a forumaši koji opetovano krše pravila normalne komunikacije bit će opomenuti i na kraju izbačeni s foruma.

9. Zabranjeno je vrijeđanje na rasnoj, spolnoj, vjerskoj, političkoj i bilo kojoj drugoj osnovi koja je uvredljiva za pojedinca ili grupe ljudi.

10. Citiranje ("kvotanje") - Od sudionika foruma se očekuje da citiraju s mjerom i uz uporabu mozga. Dugački citati jednog ili više postova s višestruko kraćim odgovorima ili bez njih nisu preporučljivi i prema vlastitoj procjeni i nahođenju moderatori će ih brisati.

11. Privatnost - Zabranjeno je na forum postati tuđe osobne podatke kao što su ime i prezime, JMBG, telefonski brojevi, adrese stanovanja i slično osim ako to osoba dozvoli. Postovi u kojima se objavljuju ovakvi podaci bit će brisani, a oni koji su ih objavili opomenuti ili odmah izbačeni s foruma, ovisno o težini prkršaja i diskrecijskoj procjeni moderatora.

12. Privatne poruke i mailovi - Zabranjeno je na forumima objavljivati privatne poruke drugih forumaša i njihove mailove. Takvi postovi će se brisati, a ovisno o težini prekršaji korisnici koji su ih napravili bit će opomenuti ili izbačeni s foruma.

13. Reklamiranje - nije zabranjeno, ali do određene mjere!

14. Spam - Netematsko i tematsko spamanje po forumima je zabranjeno. Namjerna opstrukcija rasprave postanjem besmislenih postova kojima je svrha uništiti diskusiju je također zabranjena i spada pod spamanje. Takvi će se postovi brisati, a ponovljeni prekršitelji izbacivati s foruma.

15. Sve sto se ne svidi moderatoru ili adminu bit ce obrisano!
spam
Back to top Go down
http://pubms.dust.tv
 
Pravila foruma [CITAJ]
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PUBMASTERS :: General :: Pravila foruma-
Jump to: